Sybrand

Afgelopen woensdag vierde Opera Compact de première van het educatieprogramma Anders, dan anders.

Première voor publiek door Opera Compact

1 april 2021

“In een tijd van beperkingen en nauwelijks tot geen live voorstellingen, zijn we trots dat we een première voor een live publiek hebben kunnen presenteren”, vertelt zakelijk leider Fenna Ograjensek van Opera Compact. “Ongeveer 20 kinderen waren te gast bij Kunsteducatie Het Brede Spoor te Maastricht, waar de mini-opera Anders, dan anders werd gespeeld.”

Anders, dan anders

“Ik heb Anders, dan anders speciaal gemaakt voor kinderen van 6-10 jaar. Het is de bedoeling om deze voorstelling, met bijpassende workshops door Marijk Greweldinger, te gaan spelen op de Limburgse basisscholen”, aldus artistiek leider Sybrand van der Werf. “Thema’s als zelfbeeld, conformeren en jezelf durven zijn, komen aan bod. Door de interactie tijdens de voorstelling werd duidelijk dat dit thema’s zijn, die de kinderen bezig houden. Prachtig om ze via opera hierover met elkaar te laten communiceren en ook bijzonder om te zien hoe kinderen spelenderwijs klassieke muziek ervaren.”

Cultuureducatie voor kinderen

Opera Compact speelt in de zomer van 2021 de voorstelling Rusalka – de kleine Zeemeermin. Ograjensek: “Opera Compact vindt het belangrijk om bij elke ‘grote’ voorstelling een educatieprogramma te ontwikkelen, dat aansluit bij actuele thema’s en de belevingswereld van kinderen. Als kinderen op scholen hiermee in aanraking komen, hopen we dat de ouders het als uitnodiging zien om samen met hun kinderen ook de ‘grote’ voorstelling te bezoeken. De kleine Zeemeermin is natuurlijk erg “family-friendly”.”

Jonge makers

Anders, dan anders wordt gespeeld door jonge makers Eva Diederix (student solozang aan het Conservatorium Maastricht) en Poppeia Berden (recent afgestudeerd organiste aan hetzelfde conservatorium). “Het is een mooie kans voor jonge makers, zeker in tijden van corona, om via ons gezelschap ‘vlieguren’ te maken”, zegt Van der Werf, “Het spelen op basisscholen vraagt om veel flexibiliteit en improvisatiekracht. Eigenschappen die waardevol zullen zijn voor de rest van hun carrière.”

Anders, dan anders kan dit én volgend schooljaar worden geboekt door basisscholen/kinderopvang/BSO etc. Voor meer informatie:

https://www.operacompact.nl/educatie/anders-dan-anders/

Rusalka – de kleine Zeemeermin is vanaf 25 juni 2021 te zien in de haven van Consortium Grensmaas te Schipperskerk.

Voor speeldata, info & tickets: https://www.operacompact.nl/voorstellingen/rusalka-de-kleine-zeemeermin/

Speellijst

16 april 2022

Fidelio

20:00

Munttheater Weert

23 april 2022

Fidelio

20:00

Parkstad Limburg Theaters Kerkrade

1 mei 2022

Fidelio

16:00

Schouwburg Venray

Website locatie

5 mei 2022

Fidelio

20:00

De Domijnen Sittard

13 mei 2022

Fidelio

20:00

Theater De Maaspoort Venlo

Alle voorstellingen