Sybrand

Tourdata Don Giovanni aangekondigd

9 januari 2020

Het nieuwe Limburgse operagezelschap Opera Compact, dat zich met hun succesvolle kinderopera "I hate music!" en de pop-up opera "Ik haat opera!" al aan het publiek voorstelde, kondigt nu haar eerste tour in de Limburgse theaters aan. “We willen mensen uitnodigen om ons nu in onze prachtige theaters te bezoeken”, zegt Fenna Ograjensek (zakelijk leider). “We hopen dat mensen inmiddels weten dat Opera Compact muziekvoorstellingen maakt in direct contact met het publiek; een verhaal dat over jou en mij gaat.”

Don Giovanni

Het gezelschap kiest voor de hit-opera "Don Giovanni" van Mozart. Sybrand van der Werf (regisseur en artistiek leider): “In "Don Giovanni" vindt Opera Compact een perfecte eerste productie. De opera gaat over de nietsontziende vrouwenversierder Don Giovanni, die puur en alleen voor zichzelf kiest en uiteindelijk voor zijn losbandigheid gestraft wordt. De boodschap over individualisme van deze opera is verrassend actueel en van belang voor een publiek van vandaag. We leven in een tijdsgewricht van toenemende polarisatie. De voortdurend herhaalde boodschap van "zij tegen wij" leidt tot een algemeen gevoel van onbehagen en onveiligheid. Het is al te gemakkelijk om daarbij het begrip voor een ander te verliezen, terwijl juist in verbinding de oplossing ligt voor grote problemen waarmee we momenteel worden geconfronteerd.”

Creatief Team

De cast van deze productie is een mix tussen Belgische en Nederlandse zangers, waaronder Willem de Vries (Don Giovanni), Fenna Ograjensek (Donna Elvira), Kurt Gysen (Commendatore) en Judith Weusten (Zerlina). Don Giovanni is een coproductie tussen Opera Compact en de Vlaamse Volksopera. Dirigent Stijn Saveniers zal de partituur van Mozart bewerken voor een kamerorkest.

Uniek is het feit dat in elke speelstad wordt samengewerkt met een lokaal mannenkoor.

De opera speelt in Maaspoort Venlo (4 april), Munttheater Weert (17 april), Velinx Tongeren (18 april), PLT Kerkrade (19 april), Schalm Veldhoven (26 april), Domijnen Sittard (2 mei), Schouwburg Venray (10 mei), Oranjerie Roermond (15 mei), OLT Valkenburg (16 mei)

Speellijst

16 april 2021

Het Ongehoorde Circus van de Stem

19:00

De Domijnen, Sittard

25 juni 2021

Rusalka - de Kleine Zeemeermin

21:00

Haven Consortium Grensmaas, Schipperskerk

26 juni 2021

Rusalka - de Kleine Zeemeermin

21:00

Haven Consortium Grensmaas, Schipperskerk

Besloten voorstelling

27 juni 2021

Rusalka - de Kleine Zeemeermin

15:00

Haven Consortium Grensmaas, Schipperskerk

Check onze social media voor een speciale korting voor kinderen onder de 12 die verkleed komen als een zeemeermin!

2 juli 2021

Rusalka - de Kleine Zeemeermin

21:00

Haven Consortium Grensmaas, Schipperskerk

Alle voorstellingen